Het ontstaan van de manege

Samen met haar man Janco begint Mady Kunes in 2004 met Haciënda Ruvopa in Peins. In dit rusthuis geven ze een plekje aan oude paarden, die hun leven lang hard gewerkt hebben. Naast de oude paarden zijn ook Pandoera en Pinto op de Manege te vinden, de eigen paarden van Mady en Janco.

Janco heeft twee gouden handen. Hij legt een gedraineerde rijbak aan en alle faciliteiten van een goede rijstal maakte hij zelf: een gezellige kantine, nette stallen en een georganiseerde zadelkamer. Inmiddels is er plek voor maar liefst 24 paarden en pony’s..

Vier enthousiaste paardenmeiden komen bijna elke dag op de boerderij om te helpen met het verzorgen van de paarden. Deze meiden willen graag leren rijden en zo ontstond het idee om paardrijlessen te gaan geven. Via mond op mond reclame groeide het aantal kinderen dat les kree en zo werd in 2010 Manege Mady’s Pony Paradijs officieel.

De manege ontwikkelt zich tot echt paradijs voor de paardenliefhebber. Na vele jaren is dan in 2017 een ware droom van Mady waar geworden, een overkapping voor over de buitenbak zodat alle lesklanten ook tijdens het slechte weer droog kunnen rijden.

Unieke manege

Mady Kunes, het gezicht van de manege, wou het alleen anders dan bij andere maneges. Zo onstond er een uniek concept, wat Mady's Pony Paradijs bijzonder maakt. Iedere doordeweekse dag zijn er kinderlessen die niet gericht zijn op het paardrijden alleen. Het is veel meer dan dat! De kinderen komen de gehele middag op de boerderij, rijden paard en worden daarnaast betrokken bij de verzorging van de paarden en alle andere dieren op de manege. De gemoedelijke en ongedwongen sfeer geeft kinderen van verschillende niveaus en leeftijden de ruimte om op een eigen tempo de wereld van het paardrijden te ontdekken. Bekijk hier (externe link) de video over wie wij zijn, wat we doen, maar vooral wat ons meer dan alleen een manage maakt! 

In 2013 maakte Mady helaas een ongelukkige val van een paard. Nog altijd ondervindt ze hier hinder van. Haar ingrijpende verhaal gemaakt voor Revalidatie Friesland lees je hier. (externe link) 

Kom gerust eens kijken, wij nodigen u van harte uit hiervoor een afspraak te maken.